Uve Werner (D)

 • 1962. augusztus 1-én született Zeitz-ban (Kelet-Németország)
 • Foglalkozása okleveles mérnök (építőmérnök)
 • 1976 első boxer
 • 4 alom szüleim kenneljében "von Wernersgrün"
 • 1978-óta a boxer klub tagja a korábbi NDK-ban
 • 1990 átvétel az E. V., München Boxer-Klubba
 • 4 alom a "von Grand Kevin" kennelben
 • körülbelül 500-szor kiállító Németországban és külföldön
 • körülbelül 30 SchH (IPO) 1–3, FH, ZTP, Körung teszt
 • A legjobb kutyám Multichampion Alfonso von de Ehd volt
 • 1980-tól 2005-ig - Freital csoport 1. elnöke
 • 1995-től 2000-ig és 2003 óta napjainkig a Szász tartományi csoport 1. Elnöke
 • Boxer Speciális bíró 2004 óra és Körmeister BK-ban 2008 óta
 • bíró 21 országban Európában és Amerikában
 • BK Speciális Bíróinak Elnöke 2011. februárja óta

 

Fabrizio Censi (I)

F.C.I II. Fajtacsoport Nemzetközi Bíró Szakértője, tenyésztő és a fajta rajongója, Perugia-ban (Olaszország) él, ahol "Augusta Perusia" boxereit tenyészti.
A Kennel Club Perugia (ENCI) Elnökhelyettese.
Három Atibox of Beauty Világbajnokság bírája (1997-2000-es és 2009-es kiadások).
Az F.C.I. 2007 Európa Bajnokság bírája Horvátországban.

Az Olaszországi Boxer Klub számos Nemzeti Championship Kiállításán bíráskodott, valamint az adott Boxer Kluboknál Franciaországban, Spanyolországban, Svájcban, Hollandiában, Magyarországon, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában, Észtországban, Portugáliában.
A Birmingham-i (Nagy-Britannia) Midland Boxer Club 2003-as Championship Kiállításának bírája.
A II. Fajtacsoport különböző fajtái Monografikus, Speciális és Nemzetközi Kiállításainak bírája számos európai országban.

 

Nigel Rallings (GB)

Boxerekkel nőttem fel, mivel szüleim és nagyszüleim is őket tartották háziállatként. Feleségemmel, Liz-zel való házasságkötésünkkor vettük meg első boxerünket 1977-ben.

Első boxerünk bevezetett minket a kiállítások világába, és regisztráltattuk kennel nevünket a ‘Zenmaxkay’-t az Angol Kennel Klubnál 1979-ben.

Aktívan részt veszünk boxerek kiállításában és tenyésztésében 1977 óta. A korai években kiállításunk az UK-ra korlátozódott, de a karanténszabályok feloldása óta bemutatkoztunk a fő európai boxer kiállításokon is. Szerencsénk volt némi sikert elérni az általunk nevelt boxereinkkel, elnyerve a bajnoki címet számos országban.

1981 óta évente ellátogatunk a legnagyobb boxer Európai Jharresieger kiállításokra és Atiboxra, illetve importáltunk boxereket Hollandiából, Belgiumból és Olaszországból.

Bírói karrierem 1991-ben kezdődött, amikortól végighaladtam az angol bírói rendszeren, hogy engedélyezzék a Championship Kiállításokon való bíráskodásomat. Lehetőségem volt nem csak az UK-ban bíráskodni, hanem számos európai országban is, beleértve a  Boxer Jharessieger-eket.

Én vagyok a Midland Boxer Club Titkára és Pénztárosa is, és ezt a posztot 1994 óta töltöm be. Ezen minőségemben részt veszek a boxer klub bajnoksági kiállításainak szervezésében.

Nagy megtiszteltetés és öröm volt számomra, hogy meghívást kaptam az Atibox 2013 rendezvényen való bíráskodásra.

Sikeres és sportszerű kiállítást kívánok a szervezetnek és a kiállítóknak.

 

Radim Fiala (CZ)

Képzettség szerint mezőgazdasági mérnök, magánvállalkozó, jelenleg országgyűlési képviselő. 10 éves kora óta vannak kutyái, első kutyája német juhászkutya volt. Később Schnauzereket, brie-i juhászkutyákat és végül német boxereket képzett és vett részt velük kapcsolatos tesztekben. Egy nőstény német boxerrel részt vett a Cseh Junior Bajnokságon, és a második helyezést érték el. 1983-tól a német boxerek lettek a szívügyei. A Cseh Boxer klub tagja annak 1990-es alapítása óta, és jelenleg a klub Elnöke.

A Morva-Sziléziai Kinológiai Szövetség (MSKS) Elnöke, a Cseh-Morvai Kinológiai Szövetség (CMKU) Felügyelőtanácsának Elnöke, korábban a Cseh-Morvai Kinológiai Szövetség (CMKU) Alelnöke és Igazgatótanácsának tagja volt. Kinológia tantárgyat tanított a Cseh Mezőgazdasági Egyetemen Prágában.

2003-tól bíró, klub kiállításokon, nemzeti és nemzetközi kiállításokon bíráskodik a Cseh Köztársaságban, valamint külföldön. Kenneljének neve Godolfin Barb, melyben 1995-ben született az első alom, és a legutóbbi alom a már 4 generáció óta használt nevet viseli.

 

Daniel Boros Djevi (SRB)

1968 augusztus harmadikán születtem Belgrádban. Három fiam van. Szakmám szerint matematikus vagyok. 1999-ben megalapítottam magán cégemet, a "Continental Sped"-et.  Az első kutyámat ajándékba kaptam 1982-ben. Minden Entoni-val kezdődött, és ő az egyedüli felelős a német boxerek iránti szeretetemért. 1981 február harmadikán regisztráltattam "od Djevija" (FCI 2552) kennelemet. A számos sikeres kutya mellett Hella od Djevija-ra vagyok a legbüszkébb. Azt is meg kell említenem, hogy én vagyok a tulajdonosa az  Ypsilon della Cadormare-nak.

Nemzetközi kinológiai bíró vagyok 2001.03.10-től. Eddig számos nemzetközi és speciális kiállításon bíráskodtam Európában.

A Jugoszláv Boxer Klub egyik alapítója vagyok, mely Jugoszlávia felbomlása után a Szerbia Boxer Klub lett, melynek én vagyok az Alelnöke.

 

Szergej Vanza (RUS)

Én vagyok az Orosz Boxer Klub Elnöke. Állatorvos a végzettségem. A kennelem 1982-ben alakult. Fő fajtám a boxerek. Griffonokat is tenyésztek, tenyésztettem német juhászkutyákat, otthonomban éltek német dogok. A kennelemben való tenyésztés során különböző országok bajnokai születtek, nemzetközi bajnokok, nemzeti klubok bajnokai. 1988-ban lettem bíró, azóta rengeteg kiállításon bíráskodtam különböző országokban, úgy mint Oroszország, Ukrajna, Szerbia, Grúzia, Litvánia, Észtország, Finnország, Portugália, Svédország, Norvégia, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Franciaország, Fehéroroszország és egyebek. Jelenleg én vagyok az Orosz Boxer Klub Elnöke, valamint az ATIBOX Elnökségének tagja.

 

Dr. Várszegi Zsófia (HU)

Személyes adatok:

Név: Dr. Rózsáné Dr. Várszegi Zsófia
Születési hely és idő: Debrecen, 1975. 05. 15.

Képzettség:

1998. Megszereztem egyetemi oklevelemet a Debreceni Agrártudományi Egyetemen, Állattenyésztési szakirányon
2003. Ph.D. tanulmányaimat befejeztem. A doktori értekezésem címe: Eltérő genotípusú bárányok vágott test és húsminősége
1998- óta a Debreceni Egyetem Állattudományi intézetében dolgozom

Kutya tenyésztés és bírálat:

Édesapám boxereket tenyésztett, így egy kutya szerető családba születtem. Úgy is mondhatjuk, hogy az anyatejjel szívtam magamba a kutyákkal kapcsolatos tudást, és az állatok szeretét.

1995-ben ringtitkári képesítést szereztem a Magyar Ebtenyésztők Országos Szervezeténél.
1997-ben lettem boxer küllembíro ezen szervezetnél.
1998-ban bulldog illetve schnauzer küllembíró lettem, majd
1999-ben tacskó küllembíró

Az elmúlt 10 évben számos CAC és CACIB kiállításokon bíráltam, illetve az a megtiszteltetés ért, hogy bírálhattam lengyel, szlovák és olasz boxer klubkiállításokon is.

 

Bánkúti József (HU)

1955-ben született Budapesten, 20 éve Budaörsön él. Nős, két gyermeke van: Regina és Boglárka.

Gyerekkora óta rajongója e fajtának, 1974-ben lett a MEOE Boxer Klub tagja. Az 1980-as évek első felében munkakutyák, vakvezető kutyák kiképzésével foglalkozott, részt vett a Vakvezető Iskola újraindításában. A tenyésztői munkát a Metál kennel alapításával kezdte 1981-ben. Tenyésztőként több champion kutyára lehet büszke, köztük az 1996-ban Fiatal Világgyőztes Diára.

1981 óta boxer küllembíró, azóta is csak ezt az egy fajtát bírálja. Több országban bírált különböző kiállításokon, többek között az EBC (Európai Boxer Klub) kiállításán (2004-ben és 2005-ben), Közép-Európa Kupán (2010-ben és 2011-ben) valamint ATIBOX-on (2008-ban és 2013-ban).

Copyright Hungária Boxer Klub - All Rights Reserved 2013
Created by: Sitemakers